Tort Tweety, pentru un pui de 2 ani!

de Oana in Torturi, 18 Apr 2010 | 8523 vizualizari

 

Creatie proprie :) scenariul, regia si decorul by Oana :)) Un tort de vis!

 

INGREDIENTE

  • 2 Blaturi:
  • 12 oua
  • 12 linguri zahar
  • 2 plicuri Creme Ole cu ciocolata
  • Crema:
  • 2 cani pline cu piure de dovleac
  • 1 cutie- 250g- ricotta
  • 250 g frisca lichida
  • zahar pudra dupa gust
  • esenta de rom
  • jumatate plic de gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Tweety, pentru un pui de 2 ani!:

Blaturile se pregatesc separat, se coc separat. Se pregateste o forma cu inel detasabil de 24 de cm si se tapeteaza cu hartie de copt, se incinge cuptorul la foc mediu.

Se separa albusul de galbenus de la 6 oua. Albusul se bate spuma cu zaharul pana se intareste, se adauga cate un galbenus, amestecand continuu cu mixerul. Se adauga praful de ciocolata, se omogenizeaza si se toarna amestecul in tava. Se coace aproximativ 20 de minute. Blatul se umfla foarte mult la copt, este gata atunci cand apasati cu degetul usor si revine la forma initiala. Se scoate blatul pe un grilaj, se indeparteaza hartia de copt si se lasa la racit. In acest moment el se desumfla si se "indeasa", blatul avand o textura fina, umeda si cu gust intens de ciocolata. Nu necesita insiropare!

Se pregateste si al doilea blat la fel, apoi se lasa la racit.

Intre timp se pregateste crema. Dovleacul poate fi copt sau fiert la aburi. Eu il aveam in congelator, ras la robot, pregatit pentru o placinta :) Asa ca l-am fiert cu 3 linguri de zahar brun, am scurs zeama ramasa si l-am lasat pe foc pana a scazut si n-a mai avut deloc zeama. Se lasa apoi la racit si se mixeaza cu blenderul pana devine un piure fin.

Gelatina se hidrateaza in 50 ml apa rece.

Intr-un bol se amesteca branza cu piureul de dovleac, zahar pudra dupa gust (eu am pus 3 linguri, avand in vedere ca dovleacul era deja dulce de la zaharul brun cu care s-a inabusit). Se mixeaza bine, apoi se amesteca cu frisca batuta bat. Se incorporeaza cu o spatula, lejer, iar la final se adauga esenta de rom si gelatina.

Tortul l-am montat in aceeasi forma in care am copt blaturile, dar puteti folosi o forma putin mai mica, blaturile micsorandu-se putin atunci cand se racesc. Eu am vrut sa intre crema si pe peretii formei. Deci am pus un blat (nivelat putin inainte cu cutitul), apoi toata crema si al doilea blat.

Se lasa la rece peste noapte. Se orneaza dupa plac. Eu l-am uns cu frisca si am desenat puiutul galben cu creioanele cu glazura Dr. Otker. Am folosit si nuca de cocos colorata.

La final, doua poze cu sarbatoritul :))

TIPS-URI

1

Ricotta se poate inlocui cu branza fina de vaci, grasa. Insa va recomand ricotta pentru textura si gustul ei fin.

2

Crema poate fi facuta si cu piure din alte fructe, dupa gust, imaginatie...

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Tweety, pentru un pui de 2 ani!" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de Craciun